Oldernæs Gård

'Eragtet til de Reisendes Tarv at maatte være besat og beboet'  -Futen om Oldernæs Gård i 1723

Oldernæs Gård har som Futen befalte alltid vært tigjengelig for den reisende. Først som landingsplass for skyssbåter og dampskip, og nå som hyttelandsby og campingplass.

Oldernæs Gård ble i 1912 ervervet av den tyske rentenist, friluftspionér, storviltjeger, forfatter og godseier OTTO SCHULZ (1857-1935) og tatt i bruk som sommerresidence. Det er ingen tvil om at det var den milelange strandlinje mot Snåsavatnet som fristet med sitt usedvanlig rike fiske. At gården ellers skilter med en enestående skjønnhet er vel heller ingen ulempe. Et sted hvor tiden telles langsomt i ørretvak, -hvor humla får suse og resten av verden fare, -hvor elgen rølper i solnedgang og myggen minner deg om at du ikke drømmer...

 

 

Tørre fakta om eiendommen Oldernes (Ålnes); 1000 mål skog av gran og furu, 60 mål innmark med gras og korn, tett oppunder en mil ubebygget strandlinje, grenser til den halvannen kilometer lange svært barnevennlige Grønørstranda, har i tillegg et titalls mindre strender av rullstein og sand, svaberg an mass, bygningsmasse på 15 bygg, -derav 3 bolighus og 5 hytter, pluss 9 utedoer. Beliggende 25 meter over havet ved Snåsavatnets bredd, Snåsa kommune, Nord Trøndelag fylke. Ved riksvei 763, 5 mil fra Steinkjer, knapt 17 mil fra Trondheim, 5 kilometer til butikk, benzin, bilverksted og jernbanestasjon, 5 kilometer fra Grønøra småflyplass, 2 kilometer fra den kjente Jørstadelva med sin store ørret. Egen fiskezone til gården.