Godseierens Sommerresidenz

 

Sommerresidenzen ble omkring 1900 bygget opp rundt et langt eldre våningshus for å fungere som losjihus for reisende med dampskipet 'Bonden' som anløp Oldernæs Expeditionskaie i de tider. Oldernæs var i alle år et slags skyssstation som den sydligste gård i Snåsa hvor skyssbåter landet og den reisende ble ført over til hest og vogn. Losjihuset kom dog aldri riktig i gang før den tyske storviltjeger og godseier Otto Schulz i 1912 tok det i besittelse og gav det hele en touch av europeisk fiiinkultur i mix med lokal bondekultur. Huset er bevart i sin originale 1912 stil og kan endelig anvendes til logi for dem der søker en ekskvisitt atmosfære, kontemplativt og avsondret, men også med rom for sosiale eksesser av klassisk karaktær...

OBS for å unngå misforståelser må det understrekes at Sommerresidenzen IKKE har sterkstrøm eller innlagt vann! Men se hva den ellers har:

Sommerresidenzen holder en relativt enkel, men praktisk landlivsstandard hvor der forefinnes et selvstellskjøkken med 4 bluss' gasskomfyr med gass, vann på kanner, kald kjeller og 12 volts belysning. Derpå følger spiserom, peisestue, fiiinstue, søvnig litteratur, vedovner med ved til alle rom og selvfølgelig fire-seters utedo! Dusj i eget sanitærrom på gården (200 meter unna). Residenzen skilter ellers med de samme standarder som på godseier Schulz sin tid, -skjønt tjenerskap må dennegang medbringes selv...

Der forefinnes en majestetisk utsikt ned mot Snåsavatn på to kanter. Residenzen er samtidig beliggende på kanten av en klassisk scenisk urskog for små promenader og naturstudier. Plen med utebord og bålplass. Det er kun 100 meter til båt både på nord og sydsiden av residenzen. Etter en 500 meters vestlig spasergang befinner De dem ved Limusvika Kaldbad, badehus og strand. Residenzen har bilvei helt frem.

Residenzen kan kun leies til én gruppe ad gangen. Der legges i år en grunnpris på kroner 600.- per døgn som gjelder for inntil 2 personer. 

Bestillinger via mail eller telefon. Og da sier vi som godseieren;

La den Humle suse paa Oldernæs Gård!